2012-06-01 12:45:31• hírek • Póti Orsolya

Dalokkal és alkotásokkal búcsúztak a diákok

A szatmárnémeti „Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceum végzős diákjai május 31-én hangulatos zenés műsorral és látványos képzőművészeti kiállítással búcsúztak az iskolától, tanáraiktól és diáktársaiktól. A rendezvénynek idén is a Vécsey-ház adott otthont.

Csütörtök délután a művészeti líceum immár 20 éve fennálló kórusával, az Excelsior műsorával nyílt meg az az évzáró ünnepség, melynek keretében az iskola végzősei bemutatták képzőművészeti alkotásaikat és dalokkal örvendeztették meg a közönséget.

A kórus tagjait Tuturas Ecaterina tanárnő érdemoklevélben részesítette, majd Sabo Marcel, a líceum vezetője búcsúzott a diákoktól. Az igazgató örömét fejezte ki az iránt, hogy minden évben tehetségesebbnél tehetségesebb diákok kerülnek ki az iskolából, és választják a számukra legmegfelelőbb pályát.

A rendezvényen továbbá beszédet mondott Manfrédi Annamária aligazgatónő, Szász Piroska tanfelügyelő-helyettes, Sasu Cristian alprefektus és Felicia Grigorescu, a Megyei Múzeum képzőművészeti részlegének vezetője.

A szép szavak után a diákok közös hangversenyére, majd a diplomamunkákból nyílt tárlat ünnepélyes megnyitójára került sor. A szatmári művészeti iskola diákjai idén jobbnál jobb alkotásokkal kápráztatják a el a közönséget a szatmári művészeti iskola festészet, rajz, fotó, építészet és kerámia szakos végzősei. A diákok ez alkalommal tanáraikat is egyedi darabokkal lepték meg:látványos festmények és szobrok, ötletes építészeti tervrajzok és egyéb képzőművészeti alkotások várnak csodálatra.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: